15:20
Служба у справах дітей застерігає: Щоб не зіпсувати літні канікули

      Ось і розпочалися літні канікули, яких так довго чекали діти. Позаду залишилися уроки та домашні завдання. Більше не треба прокидатися під ранні звуки будильника. Нарешті дітям можна буде добре відпочити. Як завжди, кожна дитина проведе свої канікули по-різному. Подорожі, екскурсії, море, гори, походи, багато друзів – все це чекає їх влітку.

Та на жаль, викликає занепокоєння відпочинок багатьох підлітків, які позбудуться на три місяці вчительського нагляду, а батьківського, деякі з них ніколи і не відчували. У результаті недоглянуті діти по-своєму влаштовують свій відпочинок, займаються справами, які дуже часто закінчуються у відділі поліції.

І це не дивно, бо одні батьки зайняті на роботі, інші пиячать, вчителі у відпустках, а пересічним дорослим мабуть, не зовсім цікаво, чому дитина блукає вулицями пізно вночі з пляшкою пива, цигаркою чи в супроводі веселої компанії. Як наслідок такого недбалого ставлення до дитячого дозвілля зростає кількість злочинів, які скоюють діти у віці до 18 років.

Дитяча злочинність специфічна – часто діти йдуть на вчинення злочинів, щоб привернути увагу суспільства, батьків, або просто із цікавості. Найчастіше скоюють протиправні дії діти з родин, де відсутній батьківський контроль за навчанням, поведінкою дітей під час дозвілля, не має взаємоповаги та взаєморозуміння.

Треба констатувати, що саме влітку діти, які мають багато вільного часу і залишаються без догляду батьків, найчастіше скоюють правопорушення та злочини.

Важливою складовою в напрямку попередження дитячої злочинності є увага батьків. Щоб літо принесло дитині масу яскравих вражень, залишило багато приємних спогадів, пройшло з користю та не допустити біди батькам варто серйозно задуматися про організацію цікавого відпочинку дитини, взяти під батьківський контроль їх дозвілля під час канікул, цікавитися соціальним оточенням дітей, проявляти більше уваги і чуйності до дитячих проблем. Адже, як відомо, краще попередити проблему, ніж потім боротись з її наслідками.

Шановні батьки, пам’ятайте, що саме від Вас залежить, щоб літні канікули для дітей пройшли безхмарно і залишили по собі найчарівніші спогади. Тож, аби не сталося лиха, пильнуйте та оберігайте своїх дітей!

Любі діти! Вам бажаємо усім гарного відпочинку, яскравих вражень, незабутніх зустрічей, захоплюючих мандрівок! Але також закликаємо Вас завжди пам`ятати елементарні правила безпеки, щоб літній відпочинок не був зіпсований.

Служба у справах дітей

Переглядів: 433 | Друк | Додав: alenad79 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar