« 1 2 ... 4 5 6 7 »

Порядок організації пропускного режиму та правил відвідування Херсонської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 47 Херсонської міської ради

        1.Загальні засади

1.1. Порядок організації пропускного режиму та правил відвідування закладу (далі – Порядок) розроблено відповідно до частини першої статті 22 Закону України «Про загальну середню освіту», абзацу першого статті 7 Закону України «Про дошкільну освіту», керуючись підпунктами 1, 2 пункту «а» статті 32 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Положенням про організацію роботи з охорони праці та безпеки життєдіяльності учасників освітнього процесу в установах і закладах освіти, затвердженим наказом Міністерства освіти і науки України від 26.12.2017 № 1669, з метою створення безпечних умов для учнів, працівників закладу, запобігання небезпечним ситуаціям, проникненню сторонніх осіб, виносу (вивозу) майна закладу, виникненню порушень санітарно-епідеміологічного режиму та громадського порядку, враховуючи географічне розташування Херсонської області як прикордонної, – попередження можливих те ... Читать дальше »

Просмотров: 1217 | Друк | Добавил: alenad79 | Дата: 28.08.2018 | Комментарии (0)

     Гострі кишкові інфекції

Гострі кишкові інфекції – одні з найпоширеніших інфекційних захворювань, які можуть призвести до серйозних ускладнень, особливо у дітей. Зазвичай, гострі кишкові інфекції викликані бактеріями чи вірусами, які потрапляють в організм людини із зара-женою їжею чи водою.

Кишкові інфекції передаються через споживання зараженої їжі, вживання зараже-ної води, під час купання у забруднених водоймах, через брудні руки і предмети побуту.

Найчастіше збудники кишкових інфекцій знаходяться у сирій їжі тваринного по-ходження (м’ясо, яйця, непастеризоване молоко, морепродукти), немитих фруктах та овочах.

Найпоширеніші симптоми гострих кишкових інфекцій – слабкість, підвищення температури, біль у животі, блювота і діарея. При перших симптомах звертайтеся до лікаря.

Щоб вберегти себе від харчових отруєнь і гострих кишкових інфекцій вживайте лише ті продукти, у якості яких ви впевнені, дотримуйтеся 5 кроків до безпечнішої їжі, купайтеся у безпечній воді.

Купайтеся у чистих водоймах і відпочивайте лише на офіційно відкритих для відпочинку пляжах і рекреаційних зонах.

5 кроків до безпечнішої їжі

Підтримуйте чистоту: ... Читать дальше »

Просмотров: 518 | Друк | Добавил: alenad79 | Дата: 25.07.2018 | Комментарии (0)

              З кожним новим поколінням і все більше дітей користуються Інтернетом для спілкування, пошуку інформації, ігор, завантаження мультимедійного контенту. Але з розширенням можливостей в онлайні збільшується і кількість ризиків. Що ж може трапитись у реальному житті через безтурботну віртуальну поведінку? Чи знають про це діти? А батьки? Чи усвідомлюють вони необхідність навчання не просто тому, як користуватися мережею Інтернет, а ще й тому, як уникнути небезпечних ситуацій? Тому у Херсонській ЗОШ№ 47 розроблено низку тематичних заході щодо цієї теми, присвячених Тижню Безпечного Інтернету.

 

Просмотров: 564 | Друк | Добавил: alenad79 | Дата: 05.02.2018 | Комментарии (0)

     Кір – вірусна інфекція, для якої характерна дуже висока сприйнятливість. Якщо людина не хворіла корі або не була щеплена від цієї інфекції, то після контакту з хворим зараження відбувається практично в 100% випадків. Вірус кору відрізняється дуже високою летючістю. Вірус може розповсюджуватися по вентиляційних трубах і шахтах ліфтів – одночасно захворюють діти, що проживають на різних поверхах удома.

Період від контакту з хворим кором і до появи перших ознак хвороби триває від 7 до 14 днів.

Захворювання починається з виразного головного болю, слабості, підвищення температури до 40 градусів С. Трохи пізніше до цих симптомів приєднуються нежить, кашель і практично повна відсутність апетиту. Дуже характерний для кору поява кон'юнктивіту – запалення слизистої оболонки очей, яке виявляється світлобоязню, сльозотечею, різким почервонінням очей, а в подальшому – появою гнійного відокремлюваного. Ці симптоми продовжуються від 2 до 4 днів. На 4 день захворювання з'являється висип, який виглядає, як дрібні червоні плямочки різних розмірів (від 1 до 3 мм в діаметрі), з схильністю до злиття. В ... Читать дальше »

Просмотров: 570 | Друк | Добавил: alenad79 | Дата: 11.01.2018 | Комментарии (0)

   Державною установою "Херсонський обласний лабораторний центр МОЗ України" проведені лабораторні та інструментальні дослідження, а саме:  вимірювання параметрів міроклімату, освітленості; електромагнітні вимірювання, шум в комп'ютерному класі;  кулінарі, кондитерські вироби на мікробіологічні дослідження;  змиви на санітарно-показові мікроорганізми, питної води на мікробіологічні та санітарно-хімічні показники, страви на відповідність по калорійності і стану виконання менюрозкладки, на якість термообробки; овочі на вміст нітратів та пестицидів, дезрозчини на відповідність концентрації, обстеження працівників харчоблоку на носії бактерій тифу-паратифозної та дизентирійної групи.

Результати досліджень відповідають вимогам нормативної документації. 

Просмотров: 578 | Друк | Добавил: alenad79 | Дата: 11.12.2017 | Комментарии (0)

Загальні критерії оцінювання навчальних досягнень учнів у системі загальної середньої освіти

ЗАГАЛЬНІ КРИТЕРІЇ ОЦІНЮВАННЯ НАВЧАЛЬНИХ ДОСЯГНЕНЬ УЧНІВ У СИСТЕМІ ЗАГАЛЬНОЇ СЕРЕДНЬОЇ ОСВІТИ

Удосконалення загальної середньої освіти спрямовано на переорієнтацію процесу навчання на розвиток особистості учня, навчання його самостійно оволодівати новими знаннями. Сучасна молода людина об'єктивно змушена бути більш мобільною, інформованою, критично і творчо мислячою, а значить і більш мотивованою до самонавчання і саморозвитку.

Новий етап у розвитку шкільної освіти пов'язаний із упровадженням компетентнісного підходу до формування змісту та організації навчального процесу. У чинних навчальних програмах для 12-річної школи на засадах компетентнісного підходу переструктуровано зміст предметів, розроблено результативну складову змісту. До кожної теми програми визначено обов'язкові результати навчання: вимоги до знань, умінь учнів, що виражаються у різних видах навчальної діяльності (учень називає, наводить приклади, характеризує, визначає, розпізнає, аналізує, порівнює, робить висновки тощо).

Компетентнісна освіта зорієнтована на практичні результати, досвід особистої діяльності, вироблення ставлень, що зумовлює принципові зміни в організації навчання, яке стає спрямованим на розвиток конкретних цінностей і життєво необхідних знань і умінь учнів. Упровадження компетентнісного підходу передб ... Читать дальше »

Просмотров: 868 | Друк | Добавил: alenad79 | Дата: 10.10.2017 | Комментарии (0)

      Свою «здобич» в мережі шукають злодії та люди які можуть заподіяти шкоду тобі або твоїй родині, тому притримуйся, будь ласка,  наступних правил:

Твій профіль  у соціальних мережах (Вконтакті, Фейсбук, Однокласники, Інстаграм) повинен бути закритим. Дивитися його можуть тільки ті, хто знаходиться у тебе в друзях.

Не спілкуйся у мережі із незнайомими людьми та дітьми, навіть якщо у них цікаві фото або сторінки.

Додавати у «друзі» можна тільки тих людей, яких знаєш особисто в реальному житті.

Не можна викладати фото, які призначені тільки для близьких людей.

Не повідомляй власні геоданні (данні про власне місцезнаходження), відключи служби геолокації у налаштуваннях телефону.

Не публікуй у мережі інформацію за якою тебе можуть знайти хейтери (переслідувачі, які знаходять задоволення в тому, щоб затравлювати та ображати людину).

Не вказуй домашню адресу та не роби фото на яких помітні таблички з адресою твого дому.

Не вказуй номер телефону, ф ... Читать дальше »

Просмотров: 748 | Друк | Добавил: alenad79 | Дата: 20.02.2017 | Комментарии (0)

      У другий вівторок лютого міжнародна громадськість відзначає Всесвітній день безпеки в Інтернеті. Тема ця, безперечно, дуже актуальна. З одного боку Інтернет дає змогу стрімко розширити рамки розвитку особистості, досягати успіхів в будь-якій сфері, а також самому створити свій «віртуальний образ». А з іншого ― багато хто зловживає вільністю нтернету і старається обманути співрозмовника, заволодіти різною особистою інформацією чи й коштами. Крім того, в світовій мережі є велика кількість непристойної та аморальної інформації, яка може негативно впливати на несформовану психіку дитини.

Всесвітній день безпеки в Інтернеті в 2004 році започаткувала Європейська комісія задля того, щоб об’єднати зусилля зацікавлених державних, суспільних та приватних організацій для збільшення рівня знань про безпечне і відповідальне використання Інте ... Читать дальше »

Просмотров: 717 | Друк | Добавил: alenad79 | Дата: 11.02.2017 | Комментарии (0)

   Разом з вчителем біології Третьяковою С.О. діти  обговорили про ризики, на які наражаються учні при виході у  віртуальну мережу спілкування: виявлення особистих даних, небезпечні сайти та групи, можливі неприємні коментарі тощо. Учні, працюючи в групах, розробили правила , які б допомогли  будь-якій дитині зорієнтуватися, убезпечити себе від неприємних ситуацій та зберегти приватну персональну інформацію при використанні інтернет-ресурсів. П’ятикласники презентували свої дослідження і склали алгоритм.

Просмотров: 501 | Друк | Добавил: alenad79 | Дата: 10.02.2017 | Комментарии (0)

   Відкрите тестове завдання з розгорнутою відповіддю у вигляді власного висловлення — одне з найважливіших завдань у тесті ЗНО з української мови та літератури.

Освіта.ua пропонує до вашої уваги збірник матеріалів стосовно того, як краще діяти на зовнішньому незалежному тестуванні при написанні власного висловлення.

Подані у цьому посібнику матеріали допоможуть пройти своєрідний прискорений курс підготовки до написання власного висловлення на ЗНО з української мови та літератури.

Інформація стосовно різноманітних аспектів написання власного висловлення подана у вигляді відповідей на запитання, які найчастіше турбують випускників – учасників тестування.

Працюючи із цими матеріалами, ви можете обрати саме ті питання, які вас цікавлять найбільше, швидко отримати відповіді на них, а також ознайомитися з різноманітними порадами, прикладами тощо. У такий спосіб ви зможете ефективно використати той час, що залишився до дня тестування, і якісно підготуватися до написання власного висловлення.

ЗМІСТ

Просмотров: 671 | Друк | Добавил: alenad79 | Дата: 09.02.2017 | Комментарии (0)